billede

UDTAGELSER

ANBEFALING

Jeg hedder Claus og er 54 år., jeg har gået hos Tenna i ca. 9 mdr. Vi træner 1 time hver onsdag.

Jeg er uddannet fysioterapeut til både mennesker og heste og har en gammel rygskade, som jeg har døjet med i snart 35 år. Men efter at jeg er startet hos Tenna, er min stivhed og spændinger næsten forsvundet som dug for solen.

Jeg har først stiftet bekendtskab med Mensendieck Gymnastiken nu, og er meget forundret over, at det ikke er mere udbredt, for det kan noget, jeg aldrig har mærket før.

Mine varmeste anbefalinger

Claus Christian Toftgaard

Den 3. marts 2021

Frossen skulder

Efter behandling for en frossen skulder, ønskede jeg at forebygge, og havde før haft gavn af Mensendieck gymnastik i starten af 1960érne hos Musse Ralph i København. Fik anbefalet Tenna Hoffmann Mollerup af bekendt, hvor jeg har gået lige siden 1980 og stadig holder ved nu i 2021.

Mensendieck gymnastikken løsner op og holder mig i rimelig form trods aldersbetingede skavanker og stivhed.

Randi


Bækkenløsninger

Jeg begyndte til Mensendieck gymnastik På grund af efterveer fra to svære bækkenløsninger.

Jeg havde dagligt smerter og var forhindret i at gøre almindelige gøremål.

Hvad gør Mensendieck øvelserne for mig?

De hjælper mod ryg/bækken smerter.
Jeg får lige taget nye ”problemer” i opløbet.
Bedre velvære -udstrækning – styrkeøvelser – balance.
Dårlige bevægelsesvaner til bedre vaner. Men det tager tid.

Marie Louise.


Kronisk gigtsygdom

Jeg har en kronisk gigtsygdom, og har derfor behov for en god kropsholdning.

Hvad gør Mensendieck øvelserne for mig?

- giver en god kropskendskab
- giver færre smerter
- giver stærkere muskler, der aflaste mine svage led
- giver god holdning
- giver øget livskvalitet

Bente


Diskusprolaps operationer

Efter 2 diskusprolaps operationer anbefalede min læge mig, at tilmelde mig Mensendieck undervisning. Idet han forklarede mig, at det er en form for gymnastik, der ikke belaster kroppen unødigt.

Mensendieck øvelserne giver mig en stærk følelse af velvære, og jeg oplever, at muskler og sener bliver strakt på en hensigtsmæssig måde. Efter en lang sommerferie fornemmer man, at kroppen længes efter øvelserne.

Mensendieck øvelserne er stærkt vanedannende for mig!

Jeg startede hos Tenna i 1984, og går der stadig nu i 2021.

Niels Kornerup


Dårlig holdning og rygsmerter

Jeg startede med at gå til Mensendieck gymnastik, fordi jeg havde ondt i ryggen og en meget dårlig kropsholdning.

Mine mavemuskler var derved blevet for korte.

Hvad gør Mensendieck øvelserne for mig?

Min kropsholdning er blevet meget bedre, og ligeledes bliver mine rygproblemer holdt godt nede.

Jeg går fast en gang om ugen, og er meget glad for undervisningen.

Hvis jeg har haft problemer i løbet af ugen, bliver det altid taget hånd om det.

Jeg er meget glad for undervisningen, og kan klart anbefale Tenna til andre.

Lisa.


Dårlig holdning

Jeg har en dårlig holdning. Det er en dårlig vane, jeg har haft i mange år.

Derfor ville jeg gerne have nogle ”værktøjer”, som jeg kan bruge til at ændre min holdning.

Jeg får at vide, hvilke øvelser, jeg kan lave for at ændre min holdning. Og på den måde blive bevidst om, at bruge det i min hverdag.

Anders


Jeg hedder Claus og er 54 år., jeg har gået hos Tenna i ca. 9 mdr. Vi træner 1 time hver onsdag.

Jeg er uddannet fysioterapeut til både mennesker og heste og har en gammel rygskade, som jeg har døjet med i snart 35 år. Men efter at jeg er startet hos Tenna, er min stivhed og spændinger næsten forsvundet som dug for solen.

Jeg har først stiftet bekendtskab med Mensendieck Gymnastiken nu, og er meget forundret over, at det ikke er mere udbredt, for det kan noget, jeg aldrig har mærket før.

Mine varmeste anbefalinger

Claus Christian Toftgaard

Den 3. marts 2021


Jeg har skoliose, som kan være en alvorlig og smertefuld ryglidelse, men jeg holder min ryg vedlige med Mensendieckgymnastik og har derfor ikke varige men, men lever fint med tilstanden.
Tenna tilrettelægger min personlige træning så min ryg holdes stærk.
Jeg har i over 25 år været elev hos Tenna Mollerup, og har været yderst tilfreds men hendes engagement og kan derfor varmt anbefale Mensendieckgymnastik til alle med rygproblemer.

Venlig hilsen Birgit


Kære Tenna

Vores datter rider islandske heste på eliteplan, da hun som 12 årig fik en rutineret konkurrencehest blev hendes medførte skævhed meget tydelig, idet hesten tydligt reagerede på, at på at hun sad skævt og påvirkede den kraftigere med det ene sædeben end det andet. En rytterveninde, som selv går til mensendieck, anbefalede os at forsøge dette.
Efter allerede få gange var vores datter mere lige og mere kropsbevidst, hvilket klart påvirkede hendes ridning positivt.
Hun har de sidste små 3 år gået fast til mensendieck, og det har klart gjort hende stærkere og mere smidig, og ikke mindst bevist om brugen af sin krop - en sidegevinst har været at hun har sprunget den ranglethed som mange teenager oplever over.
Der er ingen tvivl om at mensendieck har været medvirkende til hendes succes som rytter, som indbærer en række Danmarks mesterskab samt et par internationale titler.

Christina


Midt i mine 20’ere konstaterede en kiropraktor en spondylolistese, da jeg beklagede mig over lejlighedsvise smerter i lænden. Hun kunne få smerterne til at fortage sig ved manipulation.
Sådan gik mange år: Når smerterne en sjælden gang imellem atter tog til, opsøgte jeg kiropraktoren, og hun kunne lægge låg på smerterne.
Da jeg rundede 40, viste en af Tennas kursister mig et par øvelser, som gav øjeblikkelig lettelse i ryggen. Derfor opsøgte jeg selv Tenna, og siden har hun troligt fået mig til at svede foran sine spejle ½ time hver uge.
Til tider er det hårdt arbejde (synes jeg), men resultaterne er så rigeligt det hele værd: Både i det korte og lange perspektiv har jeg fået færre problemer med ryggen, og den synes fortsat blot at få det bedre, som tiden går og øvelserne fortsætter.

Juni 2016

C. Christiansen


Kære Tenna. Jeg havde i mange år haft rygsmerter m.m. været hos reumatolog og fysioterapeut, hvor jeg også fik øvelser. Men virkeligt bedre fik jeg det først, da jeg på anbefaling søgte til Tenna for ca. 10 år siden.
Siden da har jeg fået en halv ugentlig time hos hende – og går altid derfra legemligt godt tilpas og med lettet sind. Tenna er så personligt interesseret og omsorgsfuld. Jeg får hver gang (og fra allerførste færd) de øvelser, som jeg i øjeblikket har brug for, og mærker med det samme at de hjælper. Jeg er hende megen tak skyldig.

Inger Kirchhoff. 81år


Vores halve times Mensendieck er et ugenligt frirum, og er blevet en fast del af vores hverdag. Vi får vedligeholdt god kropsholdning og forebygger skader ved hjælp af Tennas blik på den enkeltes behov. Vi har fået øget kropsbevidsthed og ved hvad der skal til, for at vi går, står og sidder på en naturligt og korrekt måde for kroppen.
Og så er Tenna underholdende!

Jens og Anette


Kære Tenna

Det har været 8 spændende, fornøjelige og udbytterige måneder, hvor du har indført og i teknikker og metodikker inden for Mensendieck gymnastik.
Du har lært os om kroppens funktioner, og hvvor og hvordan vi skal sætte ind for at styrke muskulaturen.
Øvelserne har været tilpasset vores behov, og hele kroppen er blevet omhyggeligt gennemarbejdet.
Efter ½ timesøvelser føles en behagelig velvære gennem kroppen samtidigmed at have en følelse af at være blevet et par cm højere. Derudover er vi blevet gjort bevidst om vigtigheden af kroppens holdning.
Tak Tenna, du har givet os nogle værktøjer, som vi kan arbejde videre med og gå styrket ind i den 3. alder.
Det har været en glæde at lære dig at kende, og vi ønsker dig god vind fremover.

Kærlige hilsner

Marianne og Johnny


Jeg er årgang 1973. Jeg har dyrket Mensendieck siden 1998, hvor jeg var gravid med den første og fik ondt i ryggen halvvejs. Min læge ville lægge mig på sofaen og sygemelde mig (kontorarb), men min moster, der er fysioterapeut på Roskilde Sygehus anbefalede Mensendieck, som straks fik mig i omdrejninger. Jeg kunne arbejde og fungere helt normalt.
Siden flyttede jeg til Espergærde og blev gravid igen og fandt Tenna, som jeg har gået hos ugentligt siden 2000.
Når jeg går hos Tenna, har jeg aldrig problemer. Udover børnene har jeg genoptaget min ridning og bor nu på en gård med heste. Mensendieck hjælper mig med at klare det hårde landmandsarbejde og som en ekstra bonus hjælper det mig også i ridningen. Jeg er blevet lige i min krop og kan nemt følge hestene og ridelærerens instruktioner.
Nu har jeg gået hos Tenna i 16 år. Udover at jeg trods belastet familiehistorie og medfødte skævheder slet ikke har ondt nogen steder og kan gøre hvad jeg vil fysisk, så er det også værd at nævne, at hun altid finder på nye øvelser. Tennas repertoire er imponerede og keder aldrig.
Tenna er også god til børn. Har de haft knæproblemer, er faldet af hesten eller på skøjter har en enkelt gang eller to hos Tenna været nok til at kurere dem.

De bedste anbefalinger herfra.

Lise Petersen, Fredensborg


Aldrig for sendt at begynde

Efter 1 år med forskellige behandlingsformer og fysioterapi fandt jeg endelig frem til, at jeg ville prøve Mensendieck for at afhjælpe mine kroniske rygsmerter og ischias, der dels stammer fra en arcolyse, dels fra komplet flade discus i lumbal-området. ”Det er det sidste, jeg prøver”, tænkte jeg, for selv om jeg sætter mit helbred over alt, er der også grænser for min økonomiske formåen i min jagt på et smertefrit liv! Og jeg har brugt PENGE, MANGE PENGE, i løbet af det år, der er gået.
Allerede efter et par ganges Mensendieck er min ischias fortaget så meget, at jeg stort set ikke er plaget i det daglige, ligesom min lænd heller ikke generer mig, hvis jeg passer mine øvelser. Det gode ved øvelserne er, at de tager udgangspunkt i, hvordan jeg har det på det givne tidspunkt. Der er altså ikke tale om et fast program, som jeg skal lave, uanset hvordan jeg har det den dag!
Det er nemt at lære, idet instruktøren stille og roligt forklarer, hvordan øvelserne udføres, og man udfører dem selv, så man også husker følelsen af at gøre det rigtigt.
Derudover kræver det ikke særlige redskaber eller rum, idet kroppen er redskabet. Så om man er på jobbet, på rejse eller bare derhjemme, så kan man altid lave Mensendieck. Ud over et forbedret velvære har en af sidegevinsterne været en større selvtillid, der automatisk kommer af en forbedret kropsholdning. Folk har ligefrem kommenteret mit forbedrede udseende, der bare bunder i en bedre holdning.
Jeg ville ønske, at lægen havde sagt ”Mensendieck” i stedet for ”det må du bare lære at leve med”!

Venlig hilsen Helene Boesen, 48 år (ja, det er aldrig for sent!)


Årgang 1923

Frekventerer MENSENDIEK Espergærde siden efteråret 2008 med formålet at forbedre min holdning og derved tilstræbe tilnærmelsesvis at opnå min oprindelige højde og statur.
Resultat efter 6 måneder:
Efter intens arbejde med Mensendiek's øvelser een gang.een time ugentlig under suveræn instruktion af Tenna Mollerup er holdningen markant forbedret og højden forøget med 7 Centimeter. Desuden et fascinerende indblik i legemets vigtigste muskler og deres funktioner samt forunderlige egenskaber.
Et på alle måder vellykket supplement af motion og kropsdiciplin til et legeme af ældre årgang.

Tage Wandborg


Jeg ser fremad med næserne i den rigtige retning

Af gode grunde nåede jeg ikke at lære Bess Mensendieck af kende, - men gudskelov har jeg lært Tenna at kende.
Og jeg, som gik, og troede at jeg havde styr på min krop (på godt og ondt) og vidste alt om min skæve ryg, blev klogere. Tenna og Bess Mensendieck har fundet utallige muskelgrupper, som jeg ikke anede at jeg ejede.
Disse muskelgrupper har - under Tennas professionelle ledelse - været udsat for udstrækning, afslapning, udspænding, oprettelse, massage mv., og ingen kan forestille sig, at man i løbet af blot en halv time med Mensendieck gymnastik kan ændre velvære fra noget negativt til noget positivt.
I min dagligdag kan jeg ikke mere sætte mig på en stol uden at sætte mig "rigtigt", og ligeledes er jeg opmærksom på, at "mine tre næser" (hvoraf to er sko-næser) skal vende samme vej.

Vibs.


P.g.a. tiltagende hovedpine og migræne blev jeg af min læge henvist til en neurolog, som konkluderede med at give mig forebyggende gigttabletter.
Det resulterede i en lille bedring - Ved det afsluttende besøg hos neurologgen, spurgte hun mig, om jeg kendte til mensendieck - hvilket jeg ikke gjorde - hun hentede en brochure, som var blevet lagt af Tenna Mollerup, med bemærkning om, at hun som sådan heller ikke var bekendt med mensendieck eller kendte Tenna Mollerup, men at mange havde fået det bedre ved at gå til mensendieck og syntes derfor, jeg skulle prøve det og herefter melde tilbage efter 3 mdr.'s forløb.

Jeg må indskyde, at jeg tidligere, dels på opfordring af læger, dels på eget initiativ, har prøvet:
Kontrol af mit syn, massage hos fysioterapeut, akkupunktur, kiropraktor og zoneterapi - alt uden nogen effekt overhovedet!

Jeg må indrømme, jeg skulle tage mig lidt sammen til at få kontakt til en mensendiecklærer - eftersom intet, jeg hidtil havde prøvet, havde haft noget effekt, og neurologen ikke kunne "få mig bedre".
Summa summarum: Efter ca. 2 mdr.'s undervisning 1 gang om ugen hos Tenna Mollerup mærkede jeg for første gang bedring.
Jeg har nu gået uafbrudt i præsis 1½ år hos Tenna, og jeg får det stadig bedre og bedre. - Min hovedpine "optræder" ikke mere flere dage i træk og mine migræneanfald er meget mindre i styrke.
Jeg har givet en positiv tilbagemelding til neurologen.

Min egen vurdering er at mit til dato gode helbred ikke kun skyldes mensendieck men også Tennas fantastiske evne og lyst til at "sætte sig ind i" mig.
Fra første "analyse" af migfornemmede jeg, at her var "tingene" ikke rutine.
Det sidste nye er:
Min mand, som i over 20 år har lidt af hovedpine er begyndt hos Tenna. Såfremt han tilnærmelsesvis får det bedre, bliver det virkelig en solstrålehistorie.


Elin Krigsager


Lige en opdatering på, hvad jeg har opnået ved at få undervisning af dig på bare 3 lektioner. De første 2 på 1 time og dereftr ½ time, som så fortsætter fremover.

Jeg havde store smerter i venstre hofte og begge sider i lysken. Så meget, at benene engang imellem knækkede sammen, når jeg gik.

Jeg ridder meget, ca. 7-8 gange om ugen, så mine sener i lysken er blevet meget korte. Efter at have lært nogle af dine gode øvelser at kende, har jgeg lavet dem, jeg har følt hjalp mest, hver dag, og efter den første uge havde jeg det betydeligt bdre. Nu efter 3 uger, har jeg ingen smertr mere.

En ting vi ikke havde talt om var min migræne. Sidste måned havde jeg hovedpine et par dage hver uge. Efter jeg er startet hos dig, har jeg ikke haft et eneste anfald. Jeg er overbevist om, at det skyldes, at der er kommet mere ilt til hjernen, pga. de øvelser jeg er begyndt at lave.

Jeg er meget glad for, t der endelig er noget, der virker, da piller ikke er vejen frem, men forebyggelse.

Tusinde tak for hjælpen Tenna! Kh Dorthe Hoelsgaard