billede

DU ER I CENTRUM

Mensendieck gymnastik er en individuel gynmastik begge køn og alle aldre. Undervisningen foregår med 1 - 2 elever af gangen. Du lærer hver enkelt muskel og dens funktion at kende. Dinemuskler, dit temperament og din holdning afgør, hvilke øvelser der er relevante for netop dig. Underviseren udarbejder en analyse, der bliver jeres fælles arbejdsredskab. Dine svage muskler styrkes, ømme og spændte muskler strækkes og afspændes. Alt foregår stille og roligt, hvor du samtidig lærer at koordinere dit åndedræt med øvelserne og dens intensitet.

SPEJLE OG KONCENTRATION

I træningslokalet er du omgivet af spejle. De afslører eventuelle svage punkter, og du kan hele tiden følge dine bevægelser og musklernes arbejde forfra, bagfra og fra siden. Efterhånden vil du både mærke og se den forandring der sker med din krop, når den finder tilbage til en sund og velfungerende tilstand. Øvelserne relateres til daglige bevægelser så som at stå, sidde, gå, arbejdsstillinger mm. Mensendieck gymnastik kræver ikke andet af dig, end at du er koncentreret og opmærksom under instruktionen.

MENSENDIECK GYMNASTIK MED HJEM

Du lærer Mensendieck gymnastik ved at lytte til underviseren, der stille og roligt forklarer, hvad du skal gøre og hvornår. Det er dig, der gør arbejdet under kyndig vejledning. Efterhånden retter du ubevidst større opmærksomhed mod din krop og dens bevægelighed. Du får balance i led og muskler, så rygsøjlen får støtte, og efterhånden bliver dine bevægelser mere smidige og ubesværerede end tidligere. Du opdager, at du tager gymnastikken med dig 24 timer i døgnet - i hverdagen og på jobbet. Samtidig får du mere overskud og energi.